AMBIENTS A L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA

ELS AMBIENTS A PRIMER I SEGON CURS D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Els ambients són uns espais d’aprenentatge molt potents per tal de donar resposta a les diferents necessitats dels infants i així respectar els seus ritmes d’aprenentatge. Oferim també ambients a primer i segon per tal de donar continuïtat a la metodologia amb la que han crescut des que han arribat a l’escola i no viure un canvi brusc d’etapa. Igual que als ambients d’infantil, els nens i nenes també troben material literari i audiovisual variat relacionat amb les propostes que s’ofereixen. Cada un dels alumnes compta amb una llibreta on van anotant cada dia a quin ambient han anat, poden escriure què han fet, amb qui han jugat, què és el que més o menys els ha agradat, apuntar idees per a la pròxima vegada que vagin a l’ambient, aferrar una fotografia que els hagi fet la mestra i explicar el moment,...

 

Les propostes dels diferents ambients conviden a fer una plasmació del resultat final o a enregistrar alguna dada significativa sobre la proposta que han portat a terme, així doncs a l’ambient d’ARQUITECTES, dissenyen les seves construccions abans de portar-les a terme o a la inversa, utiltizant diferents materials flexibles o rígids, de textures i mesures diverses... Per expressar-se i experimentar a través de material artístic amb material sec, pintura i modelatge poden anar a l’ambient de CREART. Per conèixer el món, des del nostre poble al país més llunyà obren la porta de l’ambient RODAMÓNS. Si es tracta de fer hipòtesi, experimentar, investigar i observar fenòmens parlem de l’ambient dels CIENTÍFICS, tot i que també ens serà de gran ajuda MATEMATEKA, un ambient per jugar amb les matemàtiques a través d’enigmes i jocs didàctics, amb propostes que conviden a pensar i entendre els nombres. A una de les biblioteques de l’escola, on tenen al seu abast contes, àlbums i llibres de diferents temàtiques trobareu LEGIT BONUM, un ambient preparat per potenciar el desenvolupament de la lectoescriptura a través de jocs dinàmics i motivadors.

D’altra banda, aquests dos cursos de primària tenen una primera presa de contacte en el treball per projectes, un mitjà molt motivador de per sí, que els ajuda en el desenvolupament de la lectoescriptura, ja que és el moment maduratiu per a fer-ho, sempre d’una manera respectuosa, seguint els diferents ritmes.