top of page

PROJECTES DE TREBALL

Tot i que a 1r i 2n curs d'EP fan una iniciació als projectes, és a partir de tercer curs quan l’horari escolar gira al voltant del treball per projectes. D’aquesta manera els infants aprenen a aprendre cercant informació, contrastant-la, fent un buidatge del més important, seleccionant-la, resumint-la, classificant. Consideram els projectes de treball com una eina per conèixer i interpretar la realitat de manera globalitzada i no fragmentada, a partir de temes que interessen i inquieten els infants. Partim dels seus coneixements previs per construir nous conceptes, procediments i actituds significatives i per sobre de tot funcionals, necessaris per a la vida quotidiana, des del compromís grupal de portar endavant un projecte, el treballar en equip, proposar idees, donar opinions argumentades, reflexionar i ser creatius. Cada curs acadèmic és una aventura on els projectes de treball que es porten a terme al centre son diferents any rere any. Hi ha projectes més llargs i d’altres més curts, però sempre amb una finalitat: des de respondre a alguna pregunta curiosa a fer una conferència, exposició, construir alguna cosa... les possibilitats són infinites i cada curs ens sorprenem més. Per exemple, un grup de 2n d’EP va construir un vaixell pirata amb fusta on hi cabessin tota la classe; un grup de 5è curs va escriure i editar el conte “La casa de l’arbre”, amb tot el que comporta fer un llibre, on la venta d’aquest va ser benèfica; una exposició al pati de la balena més grossa del món a tamany real, construir una incubadora per tenir gallines; planejar i fer un viatge per anar a dormir amb taurons; la curiositat per l’origen dels nombres va portar a fer un estudi de l’antic Egipte amb momificacions reals, dissenyar i cosir un estoig per classe,... 

A continuació, et deixem amb alguns exemple de projetes que s'han fet:

Els nens i nenes de la CLASSE DE 3r A, els DINOSAURES INVISIBLES, tenen el plaer de presentar-vos la pàgina web que han fet, on ens expliquen coses sobre la nostra precisosa illa!

ENLLAÇ: INVESTIGANT EIVISSA

curs 2020/2021

ELS  CINEMATOGRÀFICS I ELS CIENTÍFICS

Una escola escola de pel·lícula 2017/2018

Els curs 2018/2019 els dos grups de 6è van fer una pel·lícula cada classe. Per un costat 6è A va fer “Un robot inesperado” (gènere comèdia) i d'altra banda, 6è B va fer "La otra dimensión" (gènere de terror), amb totes les tasques que això implica:


– Inventar la història (argument).
– Dividir la història en escenes.
– Repartir els personatges.
– Creació del guió literari.
– Escenificació i ambientació dels espais.
– Elaboració d'equips tècnics (vestuari, maquillatge i ambientació).
– Escriptura i entrega de cartes de sol·licitud de permís de gravació.
– Assessorament amb experts (Héctor Escandell, José Ignacio Ricarte i Adrià Tugués).
– Elaboració de la cartellera.
– Guió tècnic i cronograma de gravació.
– Buscar patrocinadors.
– Rodatge (del 18 al 22 de març) amb la gran ajuda d'estudiants de Comunicació Audiovisual del CESAG (Mallorca).


La pel·lícula es va estrenar als Multicines d'Eivissa en exclusiva per als alumnes de l'escola. A més, després d'haver sortit aquest projecte al diari, els alumnes aprofitaren per treballar el text periodístic i elaboranr el seu propi diari (“diari s'Olivera”) en el qual s'explicava tot el procés del projecte d'inici a fi.

SALVADORS DE LA NATURALESA I INVENTORS DE LA FANTASIA

Una escola respectuosa amb el medi ambient 2017/2018

A finals del 1r trimestre els grups de 4t van començar el projecte de l’Energia. L’Ajuntament de Santa Eulària ens va enviar una carta perquè participéssim al VII Congrés Infantil. Aquest any la temàtica era sobre Energies Renovables.

Com que no sabíem gaire cosa sobre el tema ens vam posar a cercar informació i a seleccionar-la. Després vam enviar una carta a les famílies per demanar la seva ajuda. A partir d’aquí van venir a visitar-nos diferents experts i vam rebre diferent tipus d’informació per anar treballant.

Finalment, vam decidir presentar 3 productes al Congrés: una maqueta, un tríptic i un esquema. Per fer-ho vam dividir les dues classes de 4t A i B en tres grups. La maqueta era sobre la nostra escola i hi vam afegir elements sostenibles. El tríptic era sobre hàbits d’una casa malgastadora i una casa sostenible. I l’esquema era sobre el concepte de l’energia, el tipus i les fonts.

bottom of page